Massale hulp voor Kashmir

buitenlands nieuwsVanuit de hele wereld is hulp toegezegd aan het door een aardbeving getroffen Pakistan. Vanaf Eindhoven Airport is vannacht een team van hulpverleners vertrokken naar Pakistan. Vanmiddag vertrekken artsen en speurhonden naar het gebied. Gironummer 800800 is geopend voor een nationale inzamelingsactie. De regering heeft een miljoen euro aan hulp toegezegd.

De internationale hulp begint ook op gang te komen. De Verenigde Staten hebben Pakistan 50 miljoen dollar aan steun toegezegd. Daarnaast hebben ze acht helikopters ter beschikking gesteld. Ook buurland India, waarmee Pakistan al jaren een moeizame relatie heeft, is Pakistan te hulp geschoten.

Schattingen van het dodental lopen uiteen van 20.000 tot 40.000. De meeste doden van de aardbeving zijn gevallen in de hoofdstad van Kashmir, Muzaffarabad. In de hoofdstad hebben naar schatting 11.000 mensen het leven verloren.

Osama
De beving van afgelopen zaterdag had ook gevolgen in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan waar terroristenleider Osama Bin Laden zich zou bevinden. Er zijn echter geen bewijzen dat hij tot de slachtoffers behoort.