Basisschool rouwt om dood achtjarig klasgenootje

Johan24 had ons via de nieuws-submit te melden:

Basisschool De Kameleon in Hellevoetsluis heeft een speciale hoek ingericht voor het achtjarige jongetje dat zaterdag overleden is bij het familiedrama in Leidschendam. Heel de school rouwt om het verlies van de leerling van groep vijf. In de hoek kunnen leerlingen en ouders een condoleanceregister tekenen.

Zondagavond zijn alle ouders van de leerlingen uit de betreffende groep vijf gebeld door de school met het verzoek hun kinderen te vertellen dat hun klasgenootje overleden is. Ouders van leerlingen uit andere klassen kregen een brief in de bus over wat er gebeurd is.

Inmiddels hebben tientallen ouders en kinderen het register al getekend. "De reacties zijn hartverwarmend", zegt directrice Hanewinckel, "Een kind schreef dat hij zijn klasgenootje weleens had gepest en dat hij daar nu zo'n spijt van heeft." Ook op de internetpagina van de school staan inmiddels ruim 500 condoleanceberichten van ouders, leerlingen en andere betrokkenen. De school heeft hulp gekregen van Slachtofferhulp en maatschappelijk werk. Leerlingen en leraren kunnen nog de gehele week gebruik maken van de hulp.

Vrijdag houdt de school met alle leerlingen een afsluitende dienst, zodat de kinderen afscheid kunnen nemen van de achtjarige jongen.