Asociale Franse bestuurder gearresteerd

Afgelopen nacht zijn in Rotterdam twee Fransen gearresteerd wegens een geval van enorm asociaal (rij)gedrag. Ten eerste hadden de mannen na een ongeval de inzittenden van een andere auto gedreigd met een vuurwapen. Ten tweede zetten ze de achtervolging in op een auto die getuige was van het ongeval. Ten derde was de 23-jarige bestuurder onder invloed van drank.

De achtervolging van de auto van de getuige liep behoorlijk uit de hand. In deze auto zat een vrouw uit Utrecht met drie kinderen. De Fransen botsten expres tegen de auto aan. De vrouw reed uit schrik de rijksweg A20 op, maar werd opnieuw gevolgd waarbij nog een aantal malen tegen haar wagen aangebotst werd. Op het moment dat de Franse bestuurder naast de Utrechtse ging rijden en weer tegen haar aanbotste, verloor hij het macht over het stuur en knalde tegen de vangrail.

Bij de botsing tegen de vangrail werd één Fransman uit de auto geslingerd. Hij raakte daarbij zwaar gewond. De bestuurder en een 22-jarige inzittende zijn gearresteerd. De vrouw en de kinderen bleven tijdens het woeste gedrag van de Fransen ongedeerd.