Opslagtank NAM ontploft in Warffum

Prosac, thyrza4, kraakie en sjorti hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in het Groningse Warffum is een opslagtank met aardgascondensaat ontploft. Daarbij zouden meerdere gewonden zijn gevallen. Over de ernst van hun verwondingen is nog niets bekend.

Door de explosie is een grote brand ontstaan. De brandweer probeert te voorkomen dat ook omliggende tanks zullen exploderen, door de andere tanks op het terrein nat te houden.

In het gemeentehuis van Warffum is een crisisteam bijeen. Volgens de NAM was de productielocatie tijdelijk buiten gebruik. Er waren wel mensen aan het werk, maar hoeveel is niet duidelijk.

Update 11:05 uur
De brand lijkt inmiddels onder controle te zijn, zo meldt TV Noord. Er zijn berichten dat er tenminste één dodelijk slachtoffer zou zijn gevallen, maar een zegsvrouw van de politie wil dit niet bevestigen.

Update 11:13 uur
NOS-TT en RTL Nieuws melden nu ook dat er tenminste één dode is gevallen. Ook wordt er nog één persoon vermist. Over het aantal gewonden is nog weinig bekend.

Update 11:22 uur
TV Noord maakt nu ook melding van een tweede dode. Een ander persoon is met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De NAM zal later op de dag met een verklaring komen.

Opslagtank bij NAM in Warffum ontploft
Opslagtank bij NAM in Warffum ontploft (foto: 112groningen.nl)