Grote belangstelling voor defilé prins Claus

Ook gisteren was de belangstelling voor het defilé langs de baar van prins Claus nog erg groot. Het Koninklijk Huis verzocht de politie daarom de mensen die nog in de rij stonden coulance te betrachten. Rond 23.00 uur zou de mogelijkheid tot bezoeken worden stopgezet, maar om 23.30 werd besloten dat niemand meer in de rij mocht aansluiten. De laatste mensen gingen het paleis in rond kwart voor één 's nachts.

Opmerkelijk was een kort incident waarbij de politie twee mannen in de rij aanhield, op verdenking van wapenbezit. Op het politiebureau bleek dit later loos alarm.

Zondag waren ongeveer 22.000 mensen in Paleis Noordeinde geweest, zo wist de politie te melden. Drie dagen ervoor kwamen ruim 65.000 mensen hun laatste afscheid nemen, waardoor het totaal aantal belangstellenden op ongeveer 90.000 komt.

Gisteren was de laatste dag om afscheid te kunnen nemen van prins Claus. Dinsdag zal de prins worden bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft. Dit zal te volgen zijn via radio, televisie en internet.