Kleine stappen vooruit in coalitieberaad

De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie boeken vooruitgang bij hun onderhandelingen over een pakket crisismaatregelen. Maar het gaat wel traag en de stapjes zijn klein, aldus een bron rond het overleg vandaag in het Catshuis.

Premier Jan Peter Balkenende zit daar sinds vanochtend tien uur aan tafel met de CDA-onderhandelaars minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner en fractievoorzitter Pieter van Geel, met minister van Financiën Wouter Bos en fractievoorzitter Mariëtte Hamer van de PvdA en met vicepremier André Rouvoet en fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie. Doel van deze elfde dag van onderhandelen is het eens te worden over de aanpak van de recessie en tegelijk over maatregelen om de overheidsbegroting op langere termijn gezond te houden.

Het was maandagavond tijdens een schorsing van het beraad nog onduidelijk of het overleg nog dezelfde dag kan worden afgerond met een akkoord tussen de drie partijen. In een van de scenario’s komt dat langverwachte akkoord er vanavond laat. Premier Balkenende zou het dan dinsdagmiddag in de Tweede Kamer kunnen presenteren.


Kleine stappen vooruit in coalitieberaad  (foto: DAG)