FOK! op de Amsterdam Polo Trophy

FOK! zal de komende tijd geregeld aandacht gaan besteden aan die sporten, die minder bekend zijn of minder aandacht in de media hebben. Dit weekend was FOK! aanwezig tijdens de Amsterdam Polo Trophy. Het is de negende editie van het polo-event, en de laatste van het seizoen in Nederland.

Wat is Polo

Polo is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams van vier spelers te paard op een veld van 300x200 meter. De ruiter is uitgerust met een stick van bamboe (mallet) met aan het eind een sigaarachtig dwarshout, zodat hij de bal op de grond kan spelen zonder af te stijgen. Het spel vereist uitstekend ruiterschap en balgevoel en vindt zijn oorsprong in Perzië.

Polo was een olympische sport in 1900, 1908, 1920, 1924 en 1936. In 1988 werd in Nederland de eerste polowedstrijd op de Lage Vuursche gespeeld. In 1993 werd Polo Club Wassenaar opgericht. Met 31 leden is deze polo club momenteel de grootste polo club van Nederland. Nederland kent momenteel ongeveer 70 Nederlandse polospelers waarvan 25% vrouwelijk is. Naast de polotoernooien op de poloclubs worden en toernooien gespeeld in Domburg, Tilburg en Amsterdam.

Het Nederlandse nationale poloteam won zilver bij het Europees kampioenschap 2002 in Rome en brons bij het Europees kampioenschap 2005 in Nederland.

Een impressie van de eerste dag















Foto's zijn gemaakt door Marc H.