Dossier: De zaak Dutroux



Aanklachten
  • Medeplichtig aan bendevorming
  • Mededaderschap voor de opsluiting van Sabine, Laetitia, An, Eefje, Julie, Mélissa en Weinstein
  • Mededaderschap voor de moord op Weinstein
  • Ontvoering van minderjarigen

    Martin ontkent schuldig te zijn aan de aanklachten. Volgens Martin was ze wel op de hoogte van de feiten, maar was ze bang van haar man en de consequenties als ze naar buiten zou treden. Met de ontvoering van de minderjarigen heeft ze naar eigen zeggen niets te maken.

    Martin is een ex-onderwijzeres en moeder van drie kinderen, die allemaal Marc Dutroux als vader hebben. Volgens haar ex-raadsman, Phillipe Darge, is ze een gemakkelijk te manipuleren vrouw met een zwakke persoonlijkheid. "Ze is in haar jeugd jarenlang door haar moeder van de buitenwereld afgesloten, ze mocht zelfs geen contact hebben met klasgenoten.". Als 22-jarige leerde Martin Dutroux kennen op een schaatsbaan. Dutroux heeft de plaats van haar moeder vervangen.

    In 1988 komt Martin samen met Dutroux in de gevangenis te zitten na ontvoeringen en verkrachtingen van minderjarigen. Martin krijgt voor haar aandeel een celstraf van vijf jaar. In 1988 is Martin in de gevangenis met Dutroux getrouwd. Inmiddels heeft Martin een echtscheidingsprocedure gestart.