Blackview P2, 6000mAh batterij

3. Blackview P2

 

Het toestel voelt degelijk aan, mede door het gewicht van iets meer dan 230 gram wat onder andere te wijten is aan de 6000mAh accu die je in zo'n 2 uur vol kan laden Op basis van de bouwkwaliteit scoort het toestel wel een voldoende maar zijn er van die kleine dingetjes, die ik niet wil zien bij deze prijsrange. Randen die links beter aansluiten dan rechts (dat je een klein ribbeltje voelt) en de toch wel krasgevoelige achterkant. Positieve punten zijn dan weer de verzonken vingerafdruksensor die goed werkt en de RGB notificatie led die redelijk in te stellen valt, helaas niet per app tenzij die ondersteuning al in de app zelf zit.p5-4 (Foto: rene90)

We hebben sowieso te maken met een simpel uiterlijk, geen nette dunne randen en maar een enkele speaker. Allemaal eigenlijk niet zo spannend dus en ook de bouwkwaliteit maakt het toch niet helemaal waar. Schermtechnisch valt het wat tegen, het oogt allemaal wat flets en ik heb wel schermen gezien waarbij de kleuren een stuk beter overkomen. De aanraakgevoeligheid is verder wel prima.

p5-3 (Foto: rene90)

p5-5 (Foto: rene90)

p5-6 (Foto: rene90)

p5-7 (Foto: rene90)

 

Als ik dan kijk naar een stukje software heb je Android 6.0 tot je beschikking die soepel draait, geen bugs en de 4GB werkgeheugen draagt hier aan bij. Het 64GB interne opslag is wat overdreven, weinig mensen zullen dit gebruiken en er zijn genoeg mogelijkheden tot uitbreiding per microSD. Tenzij je twee simkaarten wil gebruiken want dan is die 64GB mogelijk wel voor bepaalde gebruikers erg welkom. 

Alle andere specificaties spreken voor zich, Wifi / 4G et cetera werkt allemaal prima, geen bijzonderheden. De speaker is een mono speaker, ik kan hooguit opmerken dat er wat volume achter zit en het misschien iets minder schel is dan andere toestellen maar om dit nu als echt pluspunt te noemen, nee. 

Softwaretechnsich kan ik jullie wel vervelen met updates over Antutu (45K) of andere benchmarks maar het gaat  vooral om de praktijkervaring. Het is allemaal zoals wel in deze review te lezen valt, niet heel spannend. Los van de accu blinkt de P2 niet specifiek uit in iets. De accu is dus wel noemenswaardig, 2 dagen gemiddeld verbruik is prima te halen. Opladen gaat snel via 2A en het kost ongeveer 2 uur voor een 100% volle accu. 

Camera technisch, tja het ligt een beetje in dezelfde lijn maar niet zo spannend dus. Overdags prima kiekjes, met minder licht matig. Eigenlijk zoals vele toestellen die niet specifiek adverteren dat ze een speciale camerasensor erin hebben gestopt. 

p4-2 (Foto: rene90)

p4-1 (Foto: rene90)

p4-3 (Foto: rene90)