Hattrick Schulting bij openingswedstrijd shorttrackseizoen

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft bij de International Invitation Cup in Heerenveen alle individuele afstanden op haar naam geschreven. Zaterdag won ze al de 1500 en 500 meter. Zondag won ze ook de 1000 meter. 

De olympisch kampioene was op de kilometer was in de finale veruit de sterkste. De Hongaarse Petra Jaszapati finishte als tweede en Selma Poutsma werd derde. Met de gemengde aflossingsploeg eindigde ze als tweede, achter Hongarije. Schulting vormde het Nederlandse kwartet met Georgie Dalrymple, Kay Huisman en Sjinkie Knegt. De finale van de damesaflossing moest ze toekijken omdat haar team zaterdag een penalty had opgelopen. 

Zowel op de 500 als 1500 meter eindigde de Italiaanse Arianna Fontana als tweede achter de dominante Schulting. Bij de mannen werd Knegt derde op de 1500 meter. De zege ging naar de Hongaar Shaolin Sándor Liu. Diens broertje Shaoang Liu was de sterkste op de 500 meter. Melle van ‘t Wout eindigde in de finale met drie Hongaarse tegenstanders als tweede. 

Shaolin Sandor Liu wist bij de heren ook de 1000 meter op zijn naam te schrijven. Het was een Hongaarse sweep op die afstand. Sven Roes werd vierde in de A-finale.

De International Invitation Cup dient voor de shorttrackers als eerste test in het nieuwe seizoen. De Nederlandse selectie neemt het in Heerenveen op tegen buitenlandse toppers uit onder andere België, Hongarije en Italië. Voor de Nederlandse shorttrackers is dit toernooi medebepalend wie er aan de Wereldbekerwedstrijden mee mag doen. De wereldbekers zijn dit jaar van belang om startbewijzen voor de Olympische Spelen veilig te stellen. 

 
 
 
View this post on Instagram

Een bericht gedeeld door SUZANNE (@suzanneschulting)