Van Gerwen start Premier League met punt tegen Van den Bergh

Michael van Gerwen is de Premier League-editie van 2021 begonnen met een gelijkspel. De drievoudig wereldkampioen darts vond op de eerste speelavond in Dimitri van den Bergh een taaie tegenstander. Het werd 6-6. 

Tegen Van den Bergh liep het nog niet helemaal gesmeerd. In de derde leg liet de 26-jarige Belg zich als eerste gelden. Met een 131-finish pakte Van den Bergh de beurt van Van Gerwen af en kwam 2-1 voor. Drie breaks later zorgde voor dat het 3-3 halverwege stond. Daarna ontliepen beide spelers elkaar nauwelijks.

Van den Bergh mocht op 6-5 aan de laatste leg beginnen, maar kon de zege niet over de streep trekken. Zo pakte Van Gerwen via een belangrijke 101-finish alsnog een punt. De Brabander gooide 100,16 gemiddeld, waar zijn opponent 99,52 liet noteren. Van Gerwen won de Premier League al vijf keer, maar beleefde vorig jaar een teleurstelling door voor het eerst in zijn loopbaan niet tot de finaleronde door te dringen. "Je moet daar ook niet te lang bij stilstaan. Ik ben een positief ingestelde gozer en kijk liever snel weer vooruit. Dat ik de play-offs niet haal, laat ik me geen tweede keer gebeuren”, benadrukte hij.

Van Gerwen speelt dinsdagavond tegen Peter Wright die gelijkspeelde tegen Jonny Clayton. De Premier League raakte op het laatste moment een van de grote eyecatchers kwijt. Regerend wereldkampioen Gerwyn Price testte positief op Covid-19 en moest naar huis. Opvallend was overigens dat Price de uitslag van de coronatest later publiekelijk in twijfel trok. Bij thuiskomst deed hij namelijk drie sneltests, die allemaal een negatief resultaat opleverden. Een terugkeer in de Premier League levert het hem echter niet meer op.

James Wade is in Milton Keynes de vervanger van Price. Dat de huidige nummer vier van de wereld vooraf niet tot het keurkorps van tien darters behoorde, was al enigszins opvallend. Hij speelde tegen Gary Anderson en moest genoegen nemen met een punt (6-6). Titelverdediger Glen Durrant kende een valse start. De 50-jarige Brit speelde tegen Nathan Aspinall ondermaats (87,99) en verloor kansloos met 3-7 in legs. Hij krijgt dinsdag direct een herkansing. Dan wacht Jonny Clayton als tegenstander.

Uitslagen eerste speelronde
Nathan Aspinall - Glen Durrant 7-3
Rob Cross - José de Sousa 6-6
Peter Wright - Jonny Clayton 6-6
James Wade - Gary Anderson 6-6
Michael van Gerwen - Dimitri van den Bergh 6-6

Avond twee - vanaf 20.00 uur
Gary Anderson v Jose de Sousa
Jonny Clayton v Glen Durrant
Dimitri Van den Bergh v Nathan Aspinall
Michael van Gerwen v Peter Wright
James Wade v Rob Cross