WK-kwalificatie: Spanje ontsnapt aan blamage, Duitsland heeft moeite

In de Europese kwalificatie voor het WK voetbal van volgend jaar werden zondag weer flink wat duels afgewerkt, meer dan een dag eerder. Veel wedstrijden zagen niet meer dan een goal of twee, terwijl meerdere topploegen het bepaald niet makkelijk hadden.

Spanje begon groep B al niet lekker met een gelijkspel tegen Griekenland, zondagavond volgde bijna een volgende blamage: Daniel Olmo wist in Tbilisi diep in blessuretijd pas de winnende 1-2 te scoren tegen Georgië. Zweden won met 0-3 in Kosovo en gaat met zes punten aan de leiding.

Groep B
Georgië - Spanje 1-2
Kosovo - Zweden 0-3

Italië overtuigt nog niet echt, maar na de magere zege op Noord-Ierland werden ook in Bulgarije de drie punten gepakt: 0-2. Zwitserland kwam na twee minuten thuis al op 1-0 tegen Litouwen, maar daarna werd in anderhalf uur voetbal geen enkele goal meer gescoord.

Groep C
Bulgarije - Italië 0-2
Zwitserland - Litouwen 1-0

Ook Frankrijk is nog bepaald niet op dreef: thuis werd gelijkgespeeld tegen Oekraïne, in Nur-Sultan bleef het bij een magere 0-2 zege op Kazachstan. In Kiev viel pas in de 80e minuut eindelijk een goal in het duel tussen Oekraïne en Finland: de thuisploeg kwam op voorsprong, maar Teemu Pukki trok de stand in de slotminuten vanaf elf meter gelijk.

Groep D
Kazachstan - Frankrijk 0-2
Oekraïne - Finland 1-1

Eindelijk eens een duel waar tenminste lekker wat goals te noteren vielen: Denemarken stuurde Moldavië met een 8-0 nederlaag aan de broek terug naar huis. Mikkel Damsgaard scoorde twee keer in zijn tweede interland, Kasper Dolberg trof ook twee keer doel. Oostenrijk draaide een 0-1 achterstand tegen de Faeröer nog voor rust om in een 3-1 zege, Israël en Schotland hielden het bij 1-1.

Groep F
Denemarken - Moldavië 8-0
Oostenrijk - Faeröer 3-1
Israël - Schotland 1-1

Engeland doet wat het moest doen en won in Tirana met 0-2 van Albanië. Polen rekende met onder meer twee goals van Robert Lewandowski zakelijk met 3-0 af met Andorra, Hongarije had nota bene twee penalties nodig om uit met 0-3 van grootmacht San Marino te winnen.

Groep I
Albanië - Engeland 0-2
Polen - Andorra 3-0
San Marino - Hongarije 0-3

Serge Gnabry zette Duitsland in Boekarest na een goed kwartier op 0-1 tegen Roemenië, waarna er de hele wedstrijd lang geen enkele keer meer gescoord werd. In Skopje was het minder gezapig, Noord-Macedonië won er met 5-0 van Liechtenstein, terwijl Armenië ietwat verrassend met 2-0 van IJsland had gewonnen en zo knap op gelijke hoogte staat met Duitsland: zes uit zes.