Uitslag Willem II - Ajax

Ajax het kalenderjaar 2020 afgesloten met een teleurstellend gelijkspel tegen laagvlieger Willem II. In Tilburg kwamen de Amsterdammers niet verder dan 1-1.

Ajax leek een makkelijk avondje tegemoet te gaan in Tilburg nadat ze in de vierde minuut al op voorsprong via Antony. Na de openingstreffer speelde Ajax slordig en kreeg Willem II in de eerste helft al goede kansen op de gelijkmaker, maar tot tweemaal toe wisten André Onana te redden.

In de tweede helft kwamen de Tilburgers wel verdiend langszij. Kwasi Wriedt draaide simpel weg bij Perr Schuurs en schoot met links de 1-1 binnen. In de slotfase van het duel probeerde Ajax nog wel om de drie punten mee te nemen naar Amsterdam en kreeg ook enkele kansjes, maar stuitte steeds op Willem II-keeper Robin Ruiter, die zich goed herstelde nadat hij bij de openingstreffer in de fout ging.

Ajax sluit het seizoen wel af als winterkampioen. De Amsterdammers hebben één punt meer dan PSV, dat op 10 januari de eerstvolgende tegenstander is in de eredivisie. Willem II stijgt met het ene puntje naar de vijftiende plaats.

Willem II

1 - 1

AFC Ajax

 54' Wriedt    4' Antony
 
 Gele kaart: , Antony, (AFC Ajax)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 0
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Ruiter
Owusu
Holmén (Saglam/ 40)
v.d.Heijden
Köhn
Spieringhs (Romeny/82)
Trésor (Yeboah/89)
Heerkens
Nunnely (Köhlert/81)
Wriedt
Pavlidis
  Onana
Klaiber (Rensch/82)
Schuurs
Blind
Tagliafico
Klaassen (Ekkelenkamp/58)
Labyad (Promes/68)
Gravenberch
Antony
Huntelaar
Tadic