AZ heeft groen licht voor bouw nieuw stadiondak

AZ heeft woensdag van de gemeente Alkmaar een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe stadiondak.

In de afgelopen maanden is door de Alkmaarse voetbalclub hard gewerkt aan het ontwerp van het nieuwe dak, vervolgens heeft de gemeente dit beoordeeld. Ook tijdens de bouw zal de gemeente toezien op de veiligheid van het dak.

“We zijn blij met het besluit van de gemeente Alkmaar”, vertelt Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ. “Deze vergunning stelt ons in staat door te gaan met het bouwen aan een optimaal, veilig en comfortabel voetbalstadion voor onze supporters. Voor ons heeft de veiligheid van supporters in de afgelopen periode voorop gestaan en we zijn verheugd dat we daar nu weer een nieuwe stap in kunnen zetten. We hopen dat de vergunningverlening een goede stap is op weg naar een echte samenwerking.”

“De gemeente heeft de vergunning beoordeeld, TNO heeft mede beoordeeld en wij hebben vertrouwen in de maakbaarheid en veiligheid van het nieuwe dak”, aldus Pieter Dijkman, verantwoordelijk wethouder van de gemeente Alkmaar. “Met de tijdige vergunningverlening kan AZ door met het realiseren van het nieuwe dak.”