Van Aert wint eerste wedstrijd na zware blessure, Nederlandse vrouwen domineren opnieuw

Wout van Aert heeft zaterdag de Krawatencross in Lille gewonnen. Voor de Belg van Team Jumbo-Visma was dit de eerste zege sinds zijn zware valpartij in de tijdrit van de Tour de France. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door kersvers wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado.

Het WK van afgelopen weekend was ook het einde van het veldritseizoen voor Mathieu van der Poel. In de Krawatencross, de laatste ronde van de DVV-trofee, waren er dus kansen voor anderen om met de zege aan de haal te gaan.

De Belgen Laurens Sweeck en Quinten Hermans namen de leiding in de wedstrijd. Na een foutje van Sweeck kwam Hermans alleen aan kop. In de achtervolgende groep verhoogde Van Aert het tempo en binnen korte tijd was hij solo bij Hermans aangesloten.

Halfweg koers versnelde Van Aert opnieuw en liet zijn medevluchter achter. De voorsprong voor de drievoudig wereldkampioen groeide naar twintig seconden. Na bijna een uur wedstrijd kwam hij als winnaar over de finish. Op ruim twintig seconden werd Hermans tweede. In de strijd voor de laatste podiumplaats versloeg Toon Aerts Belgisch kampioen Sweeck. De eindzege in de DVV-trofee ging naar Eli Iserbyt.

Bij de vrouwen was het opnieuw een duel tussen Alvarado en Annemarie Worst. Net als vorige week op het WK in Zwitserland bleek Alvarado de sterkste in de sprint. Op de derde plaats eindigde Shirin van Anrooij. Het 17-jarige toptalent uit Goes werd vorige week wereldkampioene bij de junioren. Naast de winst in de wedstrijd won Alvarado ook het eindklassement van de DVV-trofee.

Uitslag mannen
1. Wout van Aert (BEL)
2. Quinten Hermans (BEL)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Laurens Sweeck (BEL)
5. Michael Vanthourenhout (BEL)
6. Thomas Pidcock (GBR)
7. Lars van der Haar (NED)
8. Daan Soete (BEL)
9. Tom Meeusen (BEL)
10. Jens Adams (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Shirin van Anrooij (NED)
4. Inge van der Heijden (NED)
5. Katherine Compton (USA)
6. Aniek van Alphen (NED)
7. Denise Betsema (NED)
8. Sanne Cant (BEL)
9. Alice Maria Arzuffi (ITA)
10. Anna Kay (GBR)