Bokser Charlo slaat uitdagende Harrison neer, zinderende wereldtitelstrijd Martinez

De kerstmaaltijd is binnen, de tweede en derde kerstmaaltijd ook, en dus is het tijd om nog maar even terug te kijken naar het afgelopen weekeinde. Voor de boksliefhebbers althans, want er stonden een paar knallers van jewelste in de ring.

De 24-jarige Mexicaan Julio Cesar Martinez verloor in 2015 zijn allereerste profgevecht, maar vocht zich terug en won daarna veertien keer op rij, waaronder tegen de man die hem in zijn eerste gevecht klopte. In augustus won hij de WBC-wereldtitel in het vlieggewicht (-50,8kg) door Charlie Edwards KO te slaan, maar nadat bleek dat Edwards geraakt werd terwijl de Brit op één knie zat raakte Martinez de titel kwijt.

De WBC-titel was zo vacant en Martinez mocht er in het Amerikaanse Phoenix weer om vechten, dit keer tegen Cristofer Rosales uit Nicaragua (29-4), de man die dezelfde titel bijna precies een jaar eerder verloor aan Edwards. Het werd een werkelijk zinderende strijd, waarin de klappen met geen mogelijkheid bij te houden waren, maar in de negende ronde was het klaar: Martinez rolde de spieren, deelde nóg eens een barrage uit en zorgde ervoor dat de scheidsrechter een definitief einde aan het gevecht maakte.

Martinez - Rosales (Bron: YouTube)

In december vorig jaar won Tony Harrison (28-2, 21 KO's) de WBC-wereldtitel in het superweltergewicht (-69,9kg) van de tot dan toe ongeslagen Jermell Charlo (32-1, 16 KO's). Via een knockout tegen Jorge Cota liet Charlo in de zomer al zien een herkansing te verdienen en die kreeg hij in Ontario in Californië, wat eveneens een fenomenaal gevecht werd.

Al in de eerste ronde ging Harrison even neer, maar hij stond op en begon Charlo keer op keer uit te dagen. Dat ging zo door, terwijl het een volledig gelijkopgaand en uiterst vermakelijk gevecht was. In de elfde ronde ging Harrison wederom neer, waarna hij opstond en nóg eens hard tegen het canvas werd geslagen.

De kampioen leek het weg te lachen en het allemaal best te vinden, maar Charlo mepte hem tegen de touwen nog eens in elkaar en de scheidsrechter maakte er in de elfde ronde een einde aan, tot groot ongenoegen van Harrison, die zijn gedrag 'beloond' zag worden met het kwijtraken van zijn titel. Charlo heeft hem weer terug en het publiek mag hopen op een derde ontmoeting tussen de twee kemphanen.

Harrison - Charlo (Bron: YouTube)

In Londen stond tot slot een jonge bokser in de ring: Daniel Dubois (13-0, 12 KO's) wordt al sinds zijn profdebuut in april 2017 gezien als dé nieuwe man bij de zwaargewichten en ook voor eigen publiek maakte hij het waar. De Japanner Kyotaro Fujimoto (21-1) was kansloos en liep in de tweede ronde tegen een snoeiharde vuist van Dubois op, wat het einde van het gevecht betekende. Dubois behield zijn WBO International-titel en pakte de WBC Silver-titel, waarmee een stapje richting de wereldtitels weer voorzichtig dichterbij is gekomen.

Dubois - Fujimoto (Bron: YouTube)