Noppert en Wattimena door op World Series of Darts Finals

Danny Noppert heeft vrijdagavond in Amsterdam het Nederlandse onderonsje bij de World Series of Darts Finals in zijn voordeel beslist. De Fries was in de eerste ronde met 6-3 te sterk voor Jeffrey de Zwaan. Jermaine Wattimena versloeg Gabriel Clemens met 6-4 en treft nu Raymond van Barneveld.

De 23-jarige De Zwaan begon goed aan de partij in de voormalige Bierhal en nam een 2-0-voorsprong. Noppert herstelde het evenwicht mede dankzij een knappe finish van 138. De Zwaan kwam nog met 3-2 voor, maar daarna nam Noppert het heft in handen. Noppie gunde zijn tegenstander geen leg meer en plaatste zich zo voor de tweede ronde. Hij treft in de tweede ronde Gary Anderson.

Wattimena had de nodige moeite met de onbekende Clemens. De Duitser bood mede dankzij twee finishes van boven de honderd uitstekend weerstand. Met een finish van 111 trok The Machine Gun toch de partij naar zich toe (6-4). Wattmina zorgt daarmee voor een nieuw Nederlands onderonsje. Hij neemt het zaterdag in de tweede ronde op tegen Raymond van Barneveld.

Het is voor Van Barneveld zijn laatste professionele toernooi in eigen land. De Hagenaar zet na het komende WK een punt achter zijn carrière.

Uitslagen eerste ronde World Series of Darts
Jonny Clayton 6-4 Wayne Jones
Ian White 6-5 Ricky Evans
Mensur Suljovic 6-1 Kyle Anderson
Krzysztof Ratajski 6-5 Nathan Aspinall
Gerwyn Price 6-3 Michael Smith
Dave Chisnall 6-4 Simon Whitlock
Danny Noppert 6-3 Jeffrey de Zwaan
Jermaine Wattimena 6-4 Gabriel Clemens

Programma tweede ronde (vanaf 20.00 uur)
James Wade v Jonny Clayton
Damon Heta v Mensur Suljovic
Daryl Gurney v Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen v Gerwyn Price
Peter Wright v Ian White
Gary Anderson v Danny Noppert
Raymond van Barneveld v Jermaine Wattimena
Rob Cross v Dave Chisnall