Van Emden sluit seizoen af met winst in Chrono des Nations

Jos van Emden heeft in Frankrijk de eendagstijdrit Chrono des Nations gewonnen. De Nederlands kampioen tijdrijden van Jumbo-Visma was na een afstand van 46,3 kilometer elf seconden sneller dan Italiaans kampioen Filippo Ganna. Primoz Roglic legde beslag op de derde plaats. Hij was zestien seconden langzamer dan zijn ploeggenoot.

Jos van Emden had de snelste tijd aan het eerste tussenpunt. Ook Filippo Ganna en Primoz Roglic waren niet ver achter. Bij het tweede tussenpunt was het vervolgens Rasmus Quaade die de snelste tijd had neergezet. Hij was maar liefst dertien seconden sneller dan Van Emden. Ganna en Roglic volgde al op een halve minuut van de Deense tijdritspecialist.

Quaade zakte bij de volgende tussentijden weer wat weg, waardoor het toch een strijd zou gaan worden tussen Van Emden, Ganna en Roglic. Bij het derde en laatste tussenpunt had de Nederlands kampioen een mooie voorsprong van twintig seconden op Ganna, maar in het laatste deel dat de Italiaans tijdritkampioen daar nog negen seconden vanaf. Alleen Roglic kon zijn ploeggenoot nog van de zege afhouden, maar de Sloveense nummer één van de wereld moest ditmaal genoegen nemen met een derde plaats op zestien seconden van zijn ploeggenoot. Daarmee volgt Van Emden Stef Clement op als laatste Nederlandse winnaar. Clement won deze race in 2005.