Van Bommel: "Dit neem ik Viergever en Hendrix zeker kwalijk"

Het gezicht van Mark van Bommel stond op onweer na de pijnlijke 3-0 nederlaag van PSV op bezoek bij FC Utrecht. De trainer was vooral niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten bij een 1-0 achterstand.

"Woede is denk ik niet het juiste woord. Er was eigenlijk niets aan de hand. Zij maakten de 1-0 na een ingooi en uitgerekend in een fase waarin wij een doelpunt hadden kunnen maken. Daarna gaven we de wedstrijd zelf weg door twee domme rode kaarten te krijgen. Dan wordt het wel heel moeilijk. Ik heb de beelden nog niet teruggezien, maar als de scheidsrechter zo snel en zo duidelijk rood trekt, zegt dat wel wat", bromde Van Bommel tegenover FOX Sports.

Later probeerde Van Bommel zijn spelers toch weer te beschermen. "Misschien is dom niet het juiste woord, maar als je op een 1-0 achterstand staat kun je gewoon geen rode kaart krijgen. Hoe je dat voor elkaar krijgt, maakt me niet uit. Maar je moet gewoon geen rood krijgen. Dat neem ik die twee zeker kwalijk, het zijn ervaren jongens. Al doen ze het natuurlijk niet expres."

Van Bommel had na de ongelukkige 1-0, een van richting veranderd schot, nog alle vertrouwen in een goed resultaat. "Er was na de 1-0 nog niets aan de hand, maar dan moet je wel in de wedstrijd blijven. Als de 1-1 valt, ben je helemaal terug. Met tien of zelfs negen wordt het heel moeilijk. Ik vind niet dat ze hun hoofd verloren, het zijn gewoon ongelukkige momenten. Maar nogmaals: je moet als speler gewoon niet in die situatie komen op zo'n moment. Met tien man geloofde ik er nog wel in en zelfs met negen man hebben we Utrecht nog onder druk gezet. Wat dat betreft kan ik de jongens niets verwijten, iedereen heeft gevochten tot het einde."

Volgende week krijgt PSV AZ op bezoek. Van Bommel verwacht dat Viergever en Hendrix er dan sowieso niet bij zijn. "Het is nu afwachten wat het voor schorsingen worden. Dat ze er tegen AZ niet bij zijn, is duidelijk. Maar het is niet dat het nu zuurder is omdat je verliest én twee keer rood krijgt, zo werkt dat niet. Dit hoort er ook bij. Een wijze les? Nee, een wijze les krijg je als je iets heel doms hebt gedaan, maar dat hebben wij niet gedaan."