Dubbelslag voor Mas in Tour of Guangxi; Tolhoek vierde

Enric Mas heeft de koninginnenrit gewonnen in de Gree-Tour of Guangxi gewonnen. Op de aankomst bergop naar Nongla was de Spanjaard van Deceuninck - Quick Step de beste voor Daniel Felipe Martínez. Antwan Tolhoek kon lang mee met het duo, maar moest in de laatste honderden meters het tweetal laten gaan en werd uiteindelijk vierde.

De vierde rit in de Ronde van Guangxi was de rit voor de klassementsrenners. De ploegen met de klassementsrenners in de ploeg controleerde dan ook heel de etappe, waardoor een voltallig peloton opdraaide voor de slotklim naar Nongla.

Rémi Cavagna opende de aanval in dienst voor zijn kopman Mas. Nadat de Fransman werd teruggepakt door de eersten opende Tolhoek de aanval. De Nederlander kreeg Martinez en Mas mee in zijn wiel en het werd duidelijk dat het tussen deze drie voor de etappe. Na een versnelling van Martinez moest Tolhoek passen, maar Mas ging makkelijk mee in het wiel. De Spanjaard was duidelijk de beste en won zo de koninginnenrit en is daarmee ook de nieuwe leider in de Chinese WorldTour-koers. Tolhoek werd in het slot van de beklimming nog voorbij gereden door Diego Rosa, waardoor Tolhoek genoegen met een vierde plaats.

Mas neemt door de zege de leiderstrui over van Pascal Ackermann, die sinds de tweede etappe aan de leiding ging. Martinez is de nieuwe nummer twee en hij heeft een achterstand van vijf seconden op de Spanjaard. Met nog twee vlakke etappes te gaan lijkt Mas de eindzege bijna zeker.