Hockeytopper onbeslist, eerste zege KZ en punt voor Hurley

Op de derde speeldag in de Hoofdklasse Heren bleef de hockeytopper tussen Kampong en Bloemendaal zonder winnaar. In Utrecht eindigde het duel in 2-2. Klein Zwitserland boekte de eerste overwinning van het seizoen door Tilburg met 3-2 te kloppen. Na twee ruime nederlagen pakte Hurley het eerste punt door in Wassenaar HGC op 2-2 te houden. Ook het duel tussen Amsterdam en Oranje-Rood bleef onbeslist (2-2).

Kampong - Bloemendaal (2-2)
17' 1-0 Jasper Luijkx
33' 1-1 Martijn van Grimbergen
52' 1-2 Roel Bovendeert
55' 2-2 (sc) Terrance Pieters
Een herhaling van de finale om de landstitel eindigde in een remise. Op de Klapperboom kwam Kampong op voorsprong via Jasper Luijkx. Martijn van Grimbergen maakte nog voor rust gelijk, waarna Roel Bovendeert na de pauze de landskampioen op 1-2 zette. De sterk spelende Terrance Pieters bepaalde uit een strafcorner de eindstand op 2-2.

HC Tilburg - Klein Zwitserland (2-3)
37' 0-1 Wisse Schapers
41' 1-1 (sb) Jip Krens
64' 1-2 Ruben Versteeg
66' 1-3 (sc) Benjamin Craig
68' 2-3 Jaïr van der Horst
De eerste drie punten zijn binnen voor Klein Zwitserland. De Steenbokken waren met 3-2 te sterk voor Tilburg, dat na drie speelronden nog steeds op de hatelijke nul staat. Pas na rust vielen de doelpunten. Twee treffers in twee minuten bleken de beslissing in het duel. Jaïr van der Horst bracht de spanning nog wel terug, maar Tilburg slaagde er niet in de gelijkmaker te forceren.

Almere - Pinoké (3-4)
8' 1-0 Deegan Huisman
32' 1-1 (sc) Alex Hendrickx
35' 2-1 (sc) Andrin Rickli
43' 2-2 (sc) Alex Hendrickx
52' 3-2 (sc) Bram Cornelisse
66' 3-3 Agustin Bugallo
69' 3-4 (sc) Alex Hendrickx
Drama in Almere. De ploeg kwam in eigen huis tot drie keer toe op voorsprong, maar bleef uiteindelijk ook in het derde competitieduel zonder punten. Alexander Hendrickx velde het vonnis over Almere. De Belg was drie keer trefzeker uit een strafcorner. Zijn derde bleek vlak voor het eindsignaal de winnende voor Pinoké, nadat even daarvoor Agustin Bugallo de stand op 3-3 had gebracht.

Amsterdam - Oranje-Rood (2-2)
21' 1-0 (sc) Tanguy Cosyns
43' 1-1 (sb) Mink van der Weerden
51' 1-2 Thomas Briels
62' 2-2 (sc) Tanguy Cosyns
Een andere Belg, Tanguy Cosyns, speelde bij Amsterdam een hoofdrol. De nieuwkomer behoedde zijn ploeg voor een nederlaag, nadat hij in het tweede kwart Amsterdam al op voorsprong had gezet. Met twee treffers bracht Cosyns zijn totaal op zes doelpunten in drie wedstrijden. Voor Oranje-Rood scoorden Mink van der Weerden uit een strafbal en Thomas Briels. Na drie duels hebben de Eindhovenaren ‘slechts’ vier punten verzameld, een minder dan Amsterdam.

Den Bosch - Rotterdam (2-3)
42' 0-1 (sc) Tristan Algera
52' 0-2 (sc) Tristan Algera
55' 1-2 Joaquin Menini
61' 1-3 Tjep Hoedemakers
62' 2-3 Noud Schoenaker
Rotterdam kende een succesvol dubbelweekend. Na de 5-1 zege op Tilburg vrijdag werd Den Bosch met 3-2 verslagen. Het was voor de Bossche formatie de eerste nederlaag van het seizoen. Pas na rust werd er gescoord. Met twee doelpunten zette Tristan Algera Rotterdam op het goede spoor. Tjep Hoedemakers maakte de derde Rotterdamse treffer. Goals van Joaquin Menini en Noud Schoenaker konden een Bossche nederlaag niet voorkomen.

HGC - Hurley (2-2)
4' 1-0 (sc) Steijn van Heijningen
37' 2-0 Kenta Tanaka
63' 2-1 Emil Schaefer
65' 2-2 Noam Sheridan
HGC verslikte zich in Hurley. De ploeg verspeelde op eigen veld een 2-0 voorsprong en daarmee een eventuele koppositie in de Hoofdklasse. Emil Schaefer en Noam Sheridan stelden in de slotfase van de wedstrijd een punt veilig voor de promovendus. Dankzij de remise verliet Hurley de laatste plaats op de ranglijst, die nu wordt ingenomen door Almere.