Tijdrit van BinckBank Tour in Den Haag

Den Haag is dit jaar etappeplaats van de BinckBank Tour. Op zaterdag 17 augustus wordt een korte tijdrit van negen kilometer verreden in de Hofstad.

De wielerronde van een week door Nederland en België start op maandag 12 augustus in het Belgische Beveren. Op de een-na-laatste dag doet de wedstrijd Den Haag aan. De tijdrit start op de Bezuidenhoutseweg en finisht op het Malieveld. Een dag later is de laatste etappe met finish in Geraardsbergen.

Wethouder van sport Richard de Mos is blij met de komst van de wielerronde naar Den Haag: “Den Haag is een echte sportstad. Wij ontvangen de wielrenners én toeschouwers met open armen. In het coalitieakkoord staat dat we de start van een internationale wielerronde naar Den Haag willen halen. De BinckBank Tour past, als enige officiële meerdaagse UCI World Tour wedstrijd in Nederland, perfect in deze ambitie. Met een evenement als de BinckBank Tour zetten we Den Haag nationaal en internationaal op de kaart. Er komen veel bezoekers naar de stad; horeca, hotels en andere ondernemers kunnen goed zakendoen. Dat is goed voor de lokale economie. Kortom: de BinckBank Tour is een opmaat om weer een heuse wielerstad te worden. Een prachtige kans om Den Haag te laten schitteren.”

Directeur van de BinckBank Tour Rob Discart: “Het is voor de BinckBank Tour een eer om te gast te zijn in de administratieve en bestuurlijke hart van Nederland. Het enthousiasme bij de stad Den Haag en in het bijzonder bij de sportwethouder Richard de Mos maakt ook duidelijk dat er ambitieus naar deze etappe wordt toegewerkt. Als voorlaatste etappe in de zevendaagse BinckBank Tour zal hier flink om het eindklassement gestreden worden. Het unieke parkoers in het centrum van de stad met start en aankomst in Malieveld is ook nog eens het decor van de Teamtijdrit, waarbij alle bedrijven, wieler- en andere sportclubs de mogelijkheid krijgen om zelf de rit te rijden. Zo brengen we het wielrennen nóg dichter bij de inwoners van Den Haag.”