Uitslag Fortuna Sittard - VVV-Venlo

De Limburgse derby in de Eredivisie tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo is in 1-1 geëindigd. Op de ranglijst schieten beide ploegen er weinig mee op, want VVV is de nummer dertien met 34 punten uit dertig duels, Fortuna staat een plek lager met drie punten minder.

Fortuna schoot in eigen huis uit de startblokken en het was aan VVV-doelman Unnerstall te danken dat de bezoekers op de been bleven. Eerst werd een schot van Diemers gekeerd en vervolgens de rebound van Balic. Daarna werd een inzet van Balic opnieuw gekeerd, maar op de rebound van Novakovich leverde wel een goal op. Fortuna bleef de bovenliggende partij, al was VVV via een inzet van Post nog dichtbij de gelijkmaker.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid en nam VVV het initiatief. Mlapa wist Koselev niet te passeren en Opoku raakte vanuit buitenspelpositie de paal. Fortuna loerde op de counter en leek via Lamprou in veilige haven te komen, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. In plaats daarvan werd het 1-1 nadat een schot van Grot van richting werd veranderd.

Fortuna Sittard

1 - 1

VVV-Venlo

11' Novakovich   81' Grot
 
Gele kaart: Ramírez, Smeets (Fortuna Sittard), Post (VVV-Venlo)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 9.511
Arbiter: Bax
 
Opstelling:   Opstelling:
Koselev
Mac-Intosch
Ramírez
Heerings
Pinto
Lamprou (Dianessy/86)
El Messaoudi
Balic
Smeets
Diemers
Novakovich
  Unnerstall
Rutten
Lima (Van Bruggen/80)
Röseler
R.Janssen
Linthorst (Grot/71)
Post
Susic (Seuntjens/63)
Opoku
Mlapa
Joosten