AC Milan blijft tegen Udinese steken op gelijkspel

AC Milan is er dinsdagavond weer niet in geslaagd om een zege te boeken in de Serie A. Udinese verliet San Siro met een punt. Milan is door dat puntenverlies inmiddels gezakt naar de vierde plek in de Serie A. Rivaal Internazionale heeft een punt meer en komt woensdag nog in actie tegen Genoa (uit). In de vorige twee duels gingen de Rossoneri onderuit tegen Sampdoria en Inter, terwijl komende zaterdag een zware uitwedstrijd op het programma staat tegen Juventus, wat dankzij Leonardo Bonucci en Moise Kean met 0-2 won bij Cagliari.

De thuisploeg raakte dinsdag al vroeg in de wedstrijd Gianluigi Donnarumma kwijt vanwege een blessure. Zijn vervanger Pepe Reina kreeg weinig te doen. Milan domineerde en creëerde kansen, maar onder meer Patrick Cutrone en Lucas Paquetá wisten hun kansen niet te benutten. Beide teams leken daardoor doelpuntloos de kleedkamer te gaan opzoeken.

Krzysztof Piatek dacht daar echter anders over. Vlak voor de onderbreking maakte de Pool 1-0 door uit een rebound te scoren, nadat zijn eerste poging nog werd gepareerd door doelman Juan Musso. Genoeg voor een overwinning was het dus niet, want Udinese kwam langszij via een uitstekende counter. Na een hoekschop van Milan zetten de gasten de tegenaanval in en Kevin Lasagne rondde af: 1-1.

In het restant van de wedstrijd kwam het team van Gennaro Gattuso die klap niet meer te boven. De Milanezen hebben nog vier punten voorsprong op Lazio, dat twee duels minder heeft gespeeld. Het vierde en laatste Champions League-ticket komt voor Gattuso's ploeg dus in gevaar.