Downtime bij Facebook

Facebook lijkt op z'n gat te liggen. De afgelopen anderhalf uur konden gebruikers inclusief uw nederige verslaggever niet inloggen. Op Twitter wordt gemeld dat het ook voor Instagram geldt, en er zouden ook WhatsApp-users zijn die verbindingsproblemen ervaren.

Het is onbekend wat de downtime veroorzaakt, maar Facebook meldt op de loginpagina dat het om onderhoud gaat, en dat inloggen 'binnen enkele minuten' weer zou moeten kunnen. Niet alle gebruikers zouden er echter last van hebben.

Onlangs meldde Facebook-oprichter Mark Zuckerberg dat het bedrijf werkt aan integratie van de drie platforms en het slechts tijdelijk beschikbaar maken van posts, maar destijds leek dat niet op korte termijn te gaan gebeuren. Het lijkt dan ook niet heel aannamelijk dat dit er iets mee te maken heeft.

Volgens Marketing Land is Facebook bezig met tests om pagina's verhalen te laten archiveren en delen. Dat bericht is echter van enkele uren eerder, dus ook hier is het onduidelijk of er een verband is.

Hoe dan ook zijn er momenteel blijkbaar hele volksstammen die even iets anders moeten verzinnen om te doen.

Update 20.05 uur
Facebook heeft op Twitter bevestigt dat er een storing is in de 'familie van apps' van het bedrijf. Dat betekent dus niet enkel Facebook, maar ook Instagram en WhatsApp. Het bedrijf probeert het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.