Sandler maakt eerste minuten voor Manchester City in FA Cup

Philippe Sandler heeft zondagmiddag voor het eerst sinds zijn zomerse komst van PEC Zwolle minuten gemaakt voor Manchester City. De Nederlandse verdediger viel in de tweede helft van het FA Cup-duel met tweededivisionist Rotherham United in en luisterde zijn debuut voor de Engelse grootmacht uiteindelijk op met een klinkende overwinning: 7-0. Ilkay Gündogan had met liefst vier assists een groot aandeel in de monsterzege van the Citizens, die zo zeker zijn van een plekje bij de laatst 32 van het bekertoernooi.

Sandler beleefde vanwege een slepende knieblessure een valse start in Manchester, maar nadat hij vorige maand in de EFL Cup tegen Leicester City al voor het eerst tot de wedstrijdselectie van manager Josep Guardiola behoorde, maakte hij zaterdag tegen Rotherham United eindelijk zijn eerste minuten voor de Engelse grootmacht. Sandler betrad na 67 minuten het veld van het Etihad Stadium als vervanger van Kevin De Bruyne en kon uiteindelijk optimaal genieten van zijn debuut, doordat City de overwinning op dat moment al lang en breed veilig had gesteld.

Het bal was na twaalf minuten geopend door Raheem Sterling. De Engels international werd in het strafschopgebied van Rotherham United vrijgespeeld door De Bruyne, waarna hij verdediger Semi Ajayi het bos in stuurde en vervolgens koelbloedig afrondde. City had weinig te duchten van de huidige nummer 21 van de Championship en nam in de laatste minuten voor rust uiteindelijk verder afstand van the Millers . Phil Foden verdubbelde de voordelige marge voor de thuisploeg na een fraaie assist van Gündogan, waarna een eigen doelpunt van Ajayi in de blessuretijd van de eerste helft resulteerde in een 3-0 ruststand.

Zeven minuten na de onderbreking zorgde Gabriel Jesus voor de 4-0: de Braziliaan kon de bal in een leeg doel lopen na een fraaie individuele actie over de linkerkant van het veld van Sterling. Guardiola haalde Sterling en De Bruyne vervolgens naar de kant ten faveure van Leroy Sané en Sandler, maar de honger van zijn ploeg was daarmee nog niet gestild. In de laatste zeventien minuten liep City dankzij doelpunten van Riyad Mahrez, Nicolás Otamendi en Sané uiteindelijk uit naar een monsterscore, telkens na een assist van Gündogan, die in totaal viermaal als aangever fungeerde.