Hockeyers herpakken zich met 5-1 winst op Pakistan

De Nederlandse hockeyers hebben de groepsfase van het WK in India afgesloten met een 5-1 overwinning op Pakistan. Door de overwinning is Oranje op de tweede plaats in groep D geëindigd achter Duitsland.

Na zeven minuten spelen kwam Nederland al op een 1-0 voorsprong dankzij Thierry Brinkman. Niet lang daarna kwam Pakistan weer op gelijk hoogte via Umar Bhutta, die scherp was op een rebound.

Het veldspel van Nederland was slordig, maar vlak voor rust kwam Oranje toch weer op voorsprong. Valentin Verga maakte uit een counter de 2-1 en dat was ook de ruststand. Na rust begon Oranje beter te spelen en dat zorgde ervoor dat Nederland uitliep naar een 5-1 zege via doelpunten van ob de Voogd, Jorrit Croon en Mink van der Weerden.

Duitsland won met 5-3 van Maleisië en is daarmee groepswinnaar in groep D. Door de winst heeft Duitsland zich geplaatst voor de kwartfinale, net zoals Argentinië, Australië en India, die ook groepswinnaar werden. Nederland moet het in de tussenronde opnemen tegen Canada, die derde werden in groep C achter India en België. Nederland speelt dinsdag om 14.30 tegen Canada.

Jeroen Hertzberger en Bob de Voogd juichen na een goal. (Pro Shots / Bart Scheulderman)