Mosconi Cup na negen jaar weer naar team USA

Na negen jaar in Europese handen te zijn geweest, is de Mosconi Cup weer in eens gewonnen door de poolspelers uit Amerika. Het zestal uit de Verenigde Staten was met 11-9 te sterk voor Team Europa, waaronder de Nederlander Niels Feijen.

Het Amerikaanse zestal, onderleiding van de Nederlandse coach, John Ruijsink, keek na de derde dag al tegen een 9-6 voorsprong aan en had nog twee punten nodig. Gemakkelijk ging dit echter niet. Het werd nog bloedstollend spannend in het Alexandra Palace in Londen. Met spannende partijen kwamen de spelers uit Europa heel dichtbij de winst en wisten zelfs 10-9 op het scorebord te krijgen.

De laatste partij tussen de geroutineerde Amerikaan Shane van Boening en de Griek Alex Kazakis bracht te beslissing. Van Boening won met 5-3 en bracht daarmee de onderlinge stand op 12-12. De spelers van team USA mochten in Londen ieder een cheque van 20.000 dollar in ontvangst nemen. De Europeanen krijgen de helft.

De stand na 25 Mosconi Cups is 12-12. De editie van 2006 eindigde in een gelijkspel. De volgende editie van de Mosconi Cup zal volgend jaar plaatsvinden in Las Vegas.