Dortmund wint spannende 'Klassiker' en zet Bayern op zeven punten

Borussia Dortmund heeft 'Der Klassiker' gewonnen van Bayern München. De koploper van de Bundesliga kwam tot tweemaal terug van een achterstand en won uiteindelijk met 3-2 van de huidig landskampioen. In de Duitse competitie heeft Borussia Dortmund nu zeven punten voorsprong op Bayern München.

Robert Lewandowski bracht Bayern München tot twee keer toe op voorsprong. De Poolse spits, met een verleden bij Borussia Dortmund, was het alweer zijn twaalfde doelpunt tegen zijn oude ploeg in negen wedstrijden.

Marco Reus bracht Dortmund tot twee keer toe op gelijke hoogte. Het eerste doelpunt van de Duitser uit een strafschop. Zijn tweede goal was wel een knap doelpunt. Reus schoot knap binnen uit een voorzet van Lukasz Piszczek.

Vijf minuten na de 2-2 was het opnieuw raak voor de thuisploeg, ditmaal uit een counter. Axel Witsel gaf de bal op het juiste moment aan Paco Alcácer, die vervolgens rustig bleef en via een stiftje de 3-2 maakte.

In de blessuretijd leek Bayern München op gelijke hoogte te komen. Lewandowski maakte in de 95ste minuut gelijk, maar de Poolse spits stond buitenspel en de goal werd terecht afgekeurd.

Borussia Mönchengladbach is voorlopig de voornaamste uitdager van Dortmund. De club won de uitwedstrijd bij Werder Bremen met 3-1, dankzij drie doelpunten van Alassane Pléa. Borussia Mönchengladbach heeft vier punten achterstand op Dortmund. Bayern München volgt op zeven punten.

Voor Bayern München is dat de slechtste seizoenstart sinds 2010-2011. Onder trainer Louis van Gaal stond Bayern toen na elf wedstrijden op zestien punten.

Feest bij in Dortmund. (PRO SHOTS/Witters)