Van Dijk en Wijnaldum gekozen als reserve-aanvoerders bij Liverpool

De spelers van Liverpool hebben bij een stemming gekozen voor Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum als derde en vierde aanvoerder van de club.

Trainer Jürgen Klopp vondt zo'n rondvraag nodig omdat de eerste aanvoerders, Jordan Henderson en James Milner, geregeld naast de ploeg staan. Zo gebeurde het afgelopen woensdag al dat Van Dijk de aanvoerdersband droeg in de Champions League.

De Duitse trainer laat op de officiële clubkanalen weten dat die keuze niet door hem was gemaakt, maar door de spelers zelf. "Het zegt veel over zijn karakter, maar het was niet mijn besluit. Ik liet de spelers stemmen op de twee volgende captains. Nu hebben we twee Nederlandse jongens op rij en dat is wat de spelers willen."

Zelf laat hij zich ook geregeld lovend uit over de Oranje-internationals, die beiden verzekerd zijn van een basisplaats bij de verliezend finalist van de Champions League. Dit seizoen doet de ploeg het wederom goed met een gedeelde koppositie in de Premier League. In het miljardenbal staat men nu ook bovenaan in de groepsfase, mede dankzij de 4-0 zege op Rode Ster Belgrado, waar Van Dijk dus de aanvoerdersband droeg.

Via Twitter uitte de leider van Oranje daar zijn dank over. "Het was een goede overwinning met een paar goede doelpunten. Het is altijd mooi om een clean sheet te houden. En ik ben ook trots dat ik de jongens mocht leiden."