Viviani opnieuw de beste in Hamburg

Elia Viviani heeft de EuroEyes Cyclassics Hamburg op zijn naam geschreven. De Italiaans kampioen was in Hamburg duidelijk te snel voor zijn concurrenten. De Fransman Arnaud Démare werd tweede, voor de Noor Alexander Kristoff. Viviani volgt zichzelf op de erelijst in Hamburg op.

Vijf renners kozen voor de vroege aanval in de 216,4 kilometer lange wedstrijd in Duitsland: Ivan García Cortina, Alessandro de Marchi, Winner Anacona, Kamil Gradek en Evgeny Shalunov. De voorsprong liep op naar de drie minuten, maar op dertig kilometer van de streep kreeg het peloton ze weer in het zicht.

Op de eerste twee passages van de Wasenberg, de traditionele scherprechter, gebeurde er niks in het peloton. Pas bij de derde en laatste passage ontstond er een nieuwe kopgroep. Daarbij was de Nederlandse sprint Danny van Poppel aanwezig. Ook Alexander Kristoff en Sonny Colbrelli waren aanwezig in de kopgroep als snelle mannen. Het peloton had een maximale achterstand van twintig seconden op de kopgroep en door het werk van Quick-Step Floors en BORA-hansgrohe werden ze op vijf kilometer van de streep weer teruggehaald.

Het peloton kon zich opmaken voor de massasprint. BORA-hansgrohe wilde de Duitse kampioen Pascal Ackermann uitspelen, maar de Duitser kwam in de laatste kilometer ten val. In de sprint trok Groupama-FDJ voor Arnaud Démare. De Fransman leek op het juiste moment te vertrekken, maar Elia Viviani was simpelweg te snel voor Démare. Viviani won vorig jaar ook al in Hamburg.