Monsterzege Atalanta in Europa League, Nederlanders door

In de tweede kwalificatieronde voor de Europa League heeft Atalanta snoeihard uitgehaald. De Italiaanse club stelde vorige week zwaar teleur met een 2-2 gelijkspel tegen FK Sarajevo, maar in de Bosnische hoofdstad was het prijsschieten: met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis won de ploeg met 0-8, onder meer dankzij een hattrick van de 19-jarige Gambiaan Musa Barrow.

AEK Larnaca uit Cyprus won thuis met 4-0 van het Ierse Dundalk, na de 0-0 in de heenwedstrijd uiteraard voldoende voor de ploeg van Hector Hevel. Het 'Nederlandse' Trencin uit Slowakije is ook door: met trainer Ricardo Moniz, aanvoerder Ashraf El Mahdioui, basisspeler Joey Sleegers en bankzitters Desley Ubbink en Philippe van Arnhem werd het Poolse Gornik Zabrze met 4-1 verslagen, na de 0-1 winst in Polen.

APOEL Nicosia won op Cyprus vorige week met 5-0 van Flora Tallinn en in Estland was een 2-0 nederlaag dan ook geen ramp. Keeper Boy Waterman van APOEL kon zo alsnog juichen, Flora-coach Arno Pijpers niet. Voor Donovan Slijngard en zijn Zalgiris Kaunas uit Litouwen was de 1-1 bij het Liechtensteinse Vaduz voldoende, nadat Zalgiris thuis met 1-0 won.

Balzan uit Malta won vorige week verrassend met 2-1 van Slovan Bratislava, maar in Slowakije won de thuisploeg met 3-1. Mitch Apau speelde de hele wedstrijd, Joeri de Kamps mocht invallen en Ricky van Haaren hield de bank warm. Met Jeremain Lens - goed voor twee assists - en Ryan Babel in de basis won Besiktas tot slot met 6-0 van B36 Thorshavn uit de Faeröereilanden en dus zijn ook de Turken door.