Bayern München naar finale DFB Pokal na ruime zege op Bayer Leverkusen

Bayern München heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de DFB Pokal. De Duitse kampioen nam na rust afstand van Bayer Leverkusen.

Bayern, dat eerder in het toernooi bekerhouder Borussia Dortmund al uitschakelde, had binnen tien minuten namelijk al een comfortabele voorsprong te pakken. Javi Martínez opende de score in de BayArena al na drie minuten. In zijn vorige duel met Leverkusen, toen in competitieverband, was de Spanjaard ook al trefzeker.

Amper zes minuten later stond het door een goal van Robert Lewandowski al 0-2. De Pool kon afronden na goed voorbereidend werk van Franck Ribéry. Leverkusen was door die twee snelle goals even van slag, maar de thuisploeg deed al snel iets terug. Lars Bender bracht met een kopdoelpunt de spanning terug in de wedstrijd.

Sven Ulreich zorgde er vervolgens voor dat Bayern de voorsprong vasthield. De keeper hield zowel voor als na de pauze Karim Bellarabi van scoren af en met name de tweede redding was uitstekend. Bovendien wist Bayern even later de score weer uit te breiden naar twee doelpunten. Dit keer was het Thomas Müller die scoorde, op aangeven van Thiago.

Daarna was het verzet van Bayer Leverkusen gebroken en ging het hard. Uit een combinatie via Ribéry en Arjen Robben was Thiago trefzeker en na 64 minuten gaf Müller het laatste zetje bij een poging van Robben: 1-5. Leon Bailey deed met een mooie vrije trap iets terug, maar het slotakkoord was voor Müller, die zijn hattrick compleet maakte. De Rekordmeister staat op zaterdag 19 mei in Berlijn in de eindstrijd tegenover Schalke 04 of Eintracht Frankfurt. Zij spelen woensdagavond hun halve finale.