OCI-Lions en Achilles Bocholt naar finale BENE-League

De handballers van OCI-Lions en Achilles Bocholt hebben de finale bereikt van de BENE-League. In de halve finale op zaterdag versloeg Lions de Belgische club Initia Hasselt met 34-27. Eerder op de middag won Achilles Bocholt met 29-24 van Fiqas/Aalsmeer. De finale wordt daarmee een herhaling van vorig seizoen.

De wedstrijd tussen Bocholt en Aalsmeer ging gelijk op tot 6-6. Daarna sloegen de Belgen een gaatje. Bij een stand van 14-9 gingen de ploegen de rust in. Na tien minuten in de tweede helft hervond Aalsmeer zich en vocht zich terug tot 18-17. Aalsmeer-speler Tim Bottinga kon vanaf de penaltystreep gelijk maken maar faalde jammerlijk voor de Noord-Hollanders. Dankzij met name Wout Winters en doelman Bjorn Alberts wist de Belgische ploeg de overwinning naar zich toe te trekken.

In de tweede halve finale nam Hasselt de leiding in de wedstrijd, echter vervolgens begon de ploeg uit Sittard-Geleen aan een inhaalrace. Bij een tussenstand van 17-15 nam Lions definitief afstand van de Belgische ploeg. De regerend landskampioen bouwde de voorsprong uit tot 23-16. In het laatste deel van de wedstrijd gaf Lions de comfortabele voorsprong niet meer uit handen.

De finale tussen OCI-Lions en Achilles Bocholt wordt zondag om 16.00u gespeeld in sporthal de Maaspoort in Den Bosch.