Keizer in beeld bij Heracles Almelo

Marcel Keizer is in beeld om de nieuwe hoofdtrainer van Heracles Almelo te worden. De trainerspositie komt na dit seizoen vrij.

Volgens De Telegraaf is Keizer al telefonisch benaderd en staat er op korte termijn een eerste gesprek op de planning. TC Tubantia meldde maandag ook al dat Keizer in beeld is in Almelo, waar hoofdtrainer John Stegeman komende zomer vertrekt. Hij is dan vier jaar de coach van Heracles geweest.

Marcel Keizer werd op 21 december ontslagen bij Ajax, dat een dag eerder door FC Twente was uitgeschakeld in de KNVB Beker. De 49-jarige trainer wil niet reageren op de geruchten, maar zondag zei hij bij De Tafel van Kees wel waarom clubs uit de Eredivisie bij hem zouden moeten aankloppen. "Omdat ze een gemotiveerde trainer krijgen die verzorgd, goed voetbal laat spelen en dat ook trainbaar kan maken."

"Ik ga altijd uit van het spel aan de bal met de daarbij horende druk naar voren. Ik ben een mensenmens dat een goed team kan smeden, dat van balbezit en het creëren van veel kansen uitgaat", aldus Keizer, die eerder onder meer FC Emmen, Cambuur en Jong Ajax trainde.