Cant verslaat Kaptheijns en pakt eindzege Superprestige

Sanne Cant heeft zaterdag de Noordzeecross in Middelkerke gewonnen. De Belgische wereldkampioene versloeg de Nederlandse Maud Kaptheijns. Laura Verdonschot werd derde. Door de zege wint Cant ook het eindklassement van de Superprestige.

De laatste wedstrijd van de Superprestige moest de beslissing brengen wie het klassement zou winnen. Het verschil tussen Kaptheijns en Cant was slechts één punt in het voordeel van de Nederlandse.

De wedstrijd ging onder zonnige omstandigheden van start. Direct gingen Kaptheijns en Cant er samen vandoor. In de derde ronde verhoogde de Belgische het tempo en wist een gaatje te slaan naar Kaptheijns. De Nederlandse gaf niet op en wist in de voorlaatste ronde weer aan te sluiten.

Vervolgens waren de rollen omgedraaid en reed Kaptheijns een paar seconden weg, echter door een foutje in de zandstrook kon Cant weer aansluiten. De wereldkampioene plaatste opnieuw een versnelling en zette Kaptheijns onder druk. De Nederlandse ging tot tweemaal toe in de fout en dat bracht de beslissing in de wedstrijd. Cant kon onbedreigd naar haar derde zege van het seizoen in de Superprestige rijden. Het is ook de derde keer dat ze het eindklassement wint.

Sanne Cant: “Het bolt slechter en slechter. Precies alsof het water uit de grond komt, heel lastig. Het hangt hier af van foutjes. Op een bepaald moment maakte Maud een foutje waardoor ik wegreed, maar daarna maakte ik een foutje en kon zij wegrijden. Ik zag plotseling dat ik een gaatje had. Het was sowieso de bedoeling om de laatste ronde vol te rijden. Ik win nu 2 klassementen en heb 3 truien, mijn seizoen is meer dan geslaagd.”

In de strijd voor de derde plaats versloeg Verdonschot Ceylin del Carmen Alvarado en Loes Sels.

Uitslag
1. Sanne Cant (BEL)
2. Maud Kaptheijns (NED)
3. Laura Verdonschot (BEL)
4. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
5. Loes Sels (BEL)
6. Kim van de Steene (BEL)
7. Ellen van Loy (BEL)
8. Joyce Vanderbeken (BEL)
9. Jolien Verschueren (BEL)
10. Nikki Brammeier (GBR)

Eindklassement
1. Sanne Cant (BEL) 107 punten
2. Maud Kaptheijns (NED) 105
3. Annemarie Worst (NED) 77
4. Nikki Brammeier (GBR) 66
5. Ellen van Loy (BEL) 64
6. Alice Maria Arzuffi (ITA) 58
7. Laura Verdonschot (BEL) 50
8. Elle Anderson (USA) 50
9. Kim van de Steene (BEL) 50
10. Ceylin del Carmen Alvarado (NED) 44