Portugese zaalvoetballers na fraai slot naar EK-finale

Portugal heeft zich, na 2010, voor de tweede keer geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap zaalvoetbal. In Ljubljana werd afgerekend met Rusland in een wedstrijd waarin vooral de laatste tien minuten voor spanning zorgden.

Eder Lima had Rusland al zeer vroeg op 1-0 gezet en daar bleef het lang bij. Met tien minuten op de klok in de tweede helft ramde André Coelho de gelijkmaker binnen en vijf minuten later zette hij zijn ploeg van afstand fraai op voorsprong: 2-1.

Met nog een goede minuut te gaan trok Rusland met een vliegende keep ten strijde en Portugal profiteerde: Bruno Coelho schoot vanaf eigen helft de 3-1 binnen. Binnen een paar seconden tekende Eder Lima voor de 3-2, maar Rusland kwam in de laatste minuut tekort.

Portugal speelt tegen grootmacht Spanje, dat ontzettend veel moeite had om Kazachstan van zich af te schudden. Na een doelpuntenfestijn stond het 5-5 en moesten strafschoppen genomen worden, waarin Spanje met 3-1 dan toch de betere was.

Portugal - Rusland (Bron: YouTube)

Spanje - Kazachstan (Bron: YouTube)