Slechte loting voor handballers

De Nederlandse handballers hebben het bij de loting voor de play-offs voor het WK niet getroffen. De Nederlandse ploeg moet het opnemen tegen de verliezer van de EK-finale van zondag: Spanje of Zweden.

De winnaar van EK plaatst zich direct voor het WK handbal in Duitsland en Denemarken. De verliezer neemt het in de zomer van dit jaar in een uit- en een thuiswedstrijd op tegen Oranje.

"We moeten de hoogste berg beklimmen om ons te plaatsen voor het WK", aldus bondscoach Erlingur Richardsson na afloop van de loting tegen de NOS. "Als je de Mount Everest gaat beklimmen, moet je jezelf goed voorbereiden en in goede vorm zijn. Daar gaan wij ons nu op focussen. Het is een goed moment om ons te meten met de top. We kunnen zien hoe onze spelsystemen en filosofie werken tegen een van de beste teams van Europa. We blijven ons ontwikkelen richting het hoofddoel: het EK in 2020."

Titelverdediger Frankrijk en de gastlanden Denemarken en Duitsland zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK 2019 en daar komt zondag de Europees kampioen bij.