Tottenham pakt degelijke zege in Swansea

Tottenham Hotspur is het nieuwe kalenderjaar begonnen met een overwinning op Swansea City. Bij de bezoekers had Harry Kane geen basisplek.

De topscorer van de Premier League (achttien goals) was de laatste dagen een beetje ziek en manager Mauricio Pochettino nam geen risico. Fernando Llorente nam de plek van Kane in en de Spanjaard opende de score na een minuut of twaalf. Hij kopte raak uit een vrije trap van Christian Eriksen en de arbitrage zag niet dat Llorente buitenspel stond.

Aan de andere kant had Renato Sanches de beste mogelijkheid namens Swansea. De vrije trap van de Portugees vanaf de rand van het strafschopgebied miste het Londense doel maar net. Llorente werd opnieuw gevaarlijk uit een vrije trap van Eriksen, maar dit keer kreeg de aanvaller zijn kopbal niet op doel gericht.

Door de nipte voorsprong mochten The Swans na rust blijven hopen op een puntje en Luciano Narsingh dwong Hugo Lloris vanuit een moeilijke hoek tot een redding. Mike van der Hoorn kopte tegen de lat. Halverwege de tweede helft mocht Kane invallen en hij gaf de assist bij de beslissende goal van Dele Alli. De Engelsman schoot in tweede instantie raak, nadat zijn eerste poging nog werd gekeerd door Lukas Fabianski: 0-2.