Golfer Thomas slaat na play-off vroeg toe op PGA Tour

Golfer Justin Thomas heeft al vroeg zijn eerste zege op de PGA Tour van 2018 binnen. De 24-jarige Amerikaan brak dit jaar definitief door met vier toernooizeges, waaronder het PGA Championship, en ook op de Tour van volgend jaar, die deze maand is begonnen, heeft hij zijn eerste zege nu al binnen.

Op de Nine Bridges Golf Course op het Zuid-Koreaanse Jeju Island werd het een spannende strijd tussen Thomas en de Australiër Marc Leishman. Thomas liep vooral donderdag een geweldige ronde - 63 slagen, negen onder par - terwijl Leishman wat meer constant presteerde. Dat resulteerde na de vierde en laatste ronde van achttien holes in een gelijke stand, want beide spelers stonden op een totaal van negen onder par.

De par-5 achttiende hole werd gespeeld als play-off, wat in eerste instantie geen beslissing opleverde: beide spelers kregen de bal in vijf slagen binnen. In de tweede poging sloeg Leishman een bogey, één slag boven par, terwijl Thomas wederom slechts vijf slagen nodig had en dus het met ruim negen miljoen dollar gedoteerde toernooi won.