Boksers Joyce en Hutchinson maken indrukwekkend profdebuut

Joe Joyce en Willy Hutchinson hebben vrijdagavond op indrukwekkende wijze hun debuut als profbokser gemaakt. In de O2 Arena in Londen waren de ogen vooral gericht op de 32-jarige zwaargewicht Joyce, vorig jaar goed voor olympisch zilver op de Spelen in Rio.

In het jaar na de Spelen vocht Joyce geen enkele serieuze partij, hoewel hij wel tegen een aantal zeer sterke tegenstanders de ring in stapte om een potje te sparren. Promotor David Haye slaagde er in de zomer van dit jaar in om Joyce te contracteren, waarmee zijn profdebuut er eindelijk aan zat te komen. Men koos voor de Brit Ian Lewison, een 36-jarige veteraan, die vorig jaar nog om de Britse titel vocht tegen de sterke Dilian Whyte. 

Al snel werd duidelijk dat de, zacht gezegd, niet al te fit ogende Lewison het erg lastig had. Joyce deelde klap na klap uit en vroeg in de vierde ronde werd Lewison hard op het rechteroog geraakt, waar hij continu last van bleef houden, zeker aangezien Joyce vooral met links uitdeelde. In de achtste ronde maakte de scheidsrechter er een einde aan na een serie harde klappen van Joyce, die daarmee zijn profcarrière met winst begon.

De pas 19-jarige Schot Hutchinson maakte zijn debuut als prof in het lichtzwaargewicht (-79,4kg). Hij werd vorig jaar wereldkampioen bij de junioren en kreeg de relatief zwakke Hongaar Attila Tibor Nagy tegenover zich als eerste tegenstander. Dat duurde bepaald niet lang: na een kleine anderhalve minuut vuurde Hutchinson zijn zoveelste salvo af en daarmee was het klaar en was ook zijn profcarrière onderweg.

Overigens maakte ook MMA-vechter Michael Venom Page zijn debuut als profbokser. Hij rekende af met de Spanjaard Jonathan Castaño, die nauwelijks een tik uitdeelde en nog furieus protesteerde toen de scheidsrechter het gevecht beëindigde.

Joyce - Lewison (Bron: YouTube)

Hutchinson - Nagy (Bron: YouTube)