Bosz en Dortmund lijden eerste nederlaag in Bundesliga

Peter Bosz heeft zijn eerste Bundesliga-nederlaag als coach van Borussia Dortmund te pakken. De koploper ging zaterdag onderuit tegen RB Leipzig, de eerste thuisnederlaag in de competitie in 41 wedstrijden.

Het begon nog prima voor Dortmund, dat dankzij Pierre-Emerick Aubameyang al na vier minuten op voorsprong stond. Marcel Sabitzer tekende zes minuten later echter al voor de gelijkmaker na een vrije trap en Yussuf Poulsen rondde een counter van Leipzig af door de 1-2 te maken.

Sokratis Papastathopoulos hielp Dortmund kort na rust bepaald niet: de Griek veroorzaakte een door 'slachtoffer' Jean-Kevin Augustin binnen geschoten penalty en kreeg ook nog eens direct rood.

Stefan Ilsanker kreeg niet veel later zijn tweede geel en mocht ook douchen, waardoor het weer tien tegen tien was. Aubameyang trof vanaf elf meter doel en bracht de stand op 2-3, maar ondanks het nodige aandringen van Borussia bleef het daar uiteindelijk bij.

Dortmund blijft wel de kopkoper met negentien punten uit acht wedstrijden, twee meer dan Bayern München, drie meer dan Leipzig en vier punten boven 1899 Hoffenheim.