Boze Medvedev gooit kleingeld richting arbiter

Gisteren vond op het tennistoernooi Wimbledon een opmerkelijk moment plaats in de wedstrijd tussen Daniil Medvedev en Ruben Bemelmans. Medvedev, die in de eerste ronde nog voor een stunt zorgde door Stan Wawrinka te kloppen, ging namelijk zijn boekje te buiten door kleingeld richting de scheidsrechter te gooien.

De Belg Bemelmans (ATP-124) had tegen Medvedev (ATP-49) een 2-0 voorsprong in sets genomen, maar zijn Russische opponent knokte zich terug tot 2-2. In de vijfde en beslissende set nam Medvedev een 2-1 voorsprong toen het opmerkelijke voorval gebeurde. De Rus vond dat scheidsrechter Mariana Alves te veel op de hand van Bemelmans zou zijn en vroeg de wedstrijdleiding om vervanging van de Portugese.

Een vervanger voor Alves kwam er niet en Medvedev raakte niet alleen de break voorsprong kwijt, maar verloor ook de wedstrijd: 6-4, 6-2, 3-6, 2-6 en 6-3. Na afloop van de partij verloor Medvedev zijn zelfbeheersing, pakte zijn portemonee uit zijn tas en gooide muntjes richting de stoel van de leidsvrouw.

Tijdens de persconferentie na afloop toonde Medvedev zijn berouw. "In de heat of the moment deed ik iets heel stoms. Het spijt me. Het was erg heet vandaag. Ik kan me niet goed herinneren wat ik heb gezegd." Het muntjesgooien had volgens de Rus niets te maken met het eerdere incident dat Alves te veel op de hand van Bemelmans zou zijn geweest. "Nee, absoluut niet. Dat zou heel stom zijn. Het heeft geen betekenis."