Wawrinka in 1e ronde onderuit op Wimbledon

Voor tennisser Stan Wawrinka zit Wimbledon er na één wedstrijd weer op. De Zwitser haalde in 2014 en 2015 de kwartfinales op het Britse gras, maar maakte verder zelden indruk in Londen. Wimbledon blijft zo het enige Grand Slam-toernooi dat ontbreekt op zijn palmares.

Maandag opende Wawrinka zijn toernooi tegen de 21-jarige Rus Daniil Medvedev, een van de grotere talenten op de tour en debutant op het heilige gras van Wimbledon. Dat Medvedev in goede vorm is was overigens al duidelijk, want vorige week schopte hij het in Eastbourne nog tot de halve finales.

Wawrinka had het vanaf het begin al lastig tegen de Rus, die de eerste set pakte, maar set twee af moest staan aan de Zwitser. In het derde bedrijf wist Wawrinka een vroege break te voorkomen, maar uiteindelijk leverde hij zijn service toch in, waarna hij er in set vier niet meer aan te pas kwam. Medvedev maakte het op het derde matchpoint af: 6-4, 3-6, 6-4, 6-1.

Ook voor Tommy Haas zit het toernooi er al op. De halvefinalist van 2009 speelde twintig jaar na zijn debuut voor het laatst in Londen en de Duitse veteraan was niet opgewassen tegen Ruben Bemelmans. De Belgische qualifier was in vier sets te sterk voor wildcardspeler Haas: 6-2, 3-6, 6-3, 7-5.