Achttien doden door busongeluk in Beieren

Door een busongeluk in Duitsland zijn maandag achttien doden en dertig gewonden gevallen. De politie heeft dit volgens Duitse media bevestigd.

De bus reed kennelijk hard op een file in op de autosnelweg A9 bij het Beierse Münchberg. De bus vloog onmiddellijk in brand en is volkomen verwoest.

Na het zware ongeluk maandagmorgen op een Duitse snelweg waarbij achttien doden en dertig gewonden vielen, heeft minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren Joachim Herrmann zware kritiek geuit op het gedrag van sommige automobilisten na het ongeluk. Hij noemde hun gedrag ,,onverantwoordelijk''.

"Menig automobilist in de file achter het ongeluk heeft de reddingsoperatie verhinderd of het de hulpdiensten bemoeilijkt om snel op de plaats van het ongeluk te komen. Het was voor grotere voertuigen bijna niet mogelijk om langs de file te komen'', aldus Herrmann.

Volgens de minister waren de eerste hulpdiensten tien minuten na het ongeluk ter plekke. Het vuur in de bus was toen al zo hevig dat de reddingsdiensten niets meer konden doen voor de mensen die nog in het wrak zaten.

Achttien doden door busongeluk in Beieren
Achttien doden door busongeluk in Beieren (Foto: ANP)