Van Ginkel niet terug naar PSV: "Al maanden last van knie"

Van een nieuw dienstverband van Marco van Ginkel bij PSV zal er voorlopig geen sprake zijn. De middenvelder van Chelsea kampt momenteel met knieklachten. Vorig seizoen was hij een halfjaar op huurbasis actief in Eindhoven. PSV sleepte mede door het uitstekende spel van Van Ginkel de landstitel binnen. Echter, het ziet er nu naar uit dat een terugkeer op korte termijn er niet in zit.

"Ik heb eigenlijk al maanden last van die irritatie in mijn knie. Ja, ik kan regelmatig trainen en spelen zonder dat ik de irritatie in de knie voel. Maar het komt ook regelmatig op en dat hindert me. Waar ik ook speel, wil ik me voor honderd procent geven. Ik heb nu niet het gevoel dat ik dat percentage haal, althans niet voor mezelf. Daarom kies ik hiervoor, om er beter van te worden", laat de oud-PSV'er via zijn management Wasserman weten.

Een terugkeer zou er in de toekomst nog in kunnen zitten: "Ik zal worden behandeld en train tegelijkertijd door bij Chelsea. De wedstrijden laat ik even aan me voorbij gaan. Daarom had het onder deze omstandigheden ook geen zin om nu terug te keren naar PSV. Ik heb de club inmiddels geïnformeerd. Als ik me weer fit voel kijken we verder. Wie weet wat er in januari kan gebeuren?’"