vCL: Uitslag PAOK - Ajax

Ajax heeft de laatste voorronde van de Champions League bereikt. Er werd dramatisch gespeeld maar met veel fortuin toch een mooie zege geboekt: 1-2. Ajax zal tegen Roma, Monchengladback, Rostov, Monaco, Fenerbahce, BSC Young Boys of Steaua mogen aantreden, maar zal dan toch op beter spel moeten hopen.

De nieuwe Ajax-aanwinst Heiko Westermann begon in de basis, maar voor hem verliep de wedstrijd niet best. Al na vier minuten maakte hij een blunder bij een corner, waardoor 'zijn' man kon intikken. Athanasiadis was de naam van de doelpuntenmaker. Het bleef niet veel beter gaan; Jasper Cillessen hield Ajax op de been maar bracht ze ook wel eens in de problemen door matige uittrappen en foutjes. Ajax kreeg 1 kans via Cassiera, maar hij maakte daarbij wel hands, wat onopgemerkt bleef.

Vlak voor rust keerde het tij. Davy Klaassen schoot een penalty binnen nadat Nick Viergever naar de grond was gewerkt. Geheel tegen de verhouding in, maar daar kijkt naderhand niemand meer naar. Ook in de tweede helft had Ajax het moeilijk, al kwamen er nu aan beide kanten weinig kansen. Een verlenging leek onvermijdelijk, maar Klaassen besloot dat deze er toch niet kwam: Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied binnen en bracht zo Ajax met nog luttele seconden te spelen op 1-2. Hier bleef het bij en zo mag Ajax nog steeds hopen op een plekje in het miljoenenbal.

PAOK

1 - 2

AFC Ajax

4' Athanasiadis    45+1' Klaassen (pen)