EK: Uitslag Italië - Zweden

Italië heeft zich geplaatst voor de achtste finales op dit EK en is daarmee de tweede ploeg die zich daarvoor plaatst op dit toernooi. Het was opnieuw een late goal die er voor zorgde dat de Italianen langs de Zweden kwamen in een vrij dramatische wedstrijd met 1-0.

De wedstrijd begon boeiend, maar zonder echt grote kansen. In het eerste kwartier waren het toch vooral de Zweden die balbezit hadden. Ook daarna hadden de Italianen moeite om in hun spel te komen. De Zweden gingen echter te gemakzuchtig om met het balbezit dat ze kregen en zo werd het een eerste helft zonder hoogtepunten.

In de tweede helft leek het even iets beter te worden, maar eigenlijk was het opnieuw niet best. Na 64 minuten waren we zowaar getuige van een heuse doelpoging. Candreva schoot uit onmogelijke hoek recht op de doelman af. Italië had in deze fase ook meer de bal en meer aanvallende intenties. Zweden kreeg de eerste echte kans. Uit een voorzet wist Larsson net niet de bal te raken.  Tien minuten voor tijd kreeg Italië een grote kans. Parolo kopte op de lat.

Toch zat het venijn hem maar weer eens in de staart. Eder kwam in de 89e minuut goed vrij na een doorgekopte ingooi. Andreas Granqvist gleed voor zijn neus weg en toen kon Eder binnen schieten: 1-0. Dit was genoeg voor Italië om door te gaan naar de volgende ronde.