Circa 150 jihadisten gedood in Somalië

Amerikaanse militairen hebben afgelopen weekend in Somalië meer dan 150 jihadisten gedood met een aanval met een drone. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie maandag laten weten.

De Amerikanen bestookten een trainingskamp van de extremistische beweging al-Shabaab, ongeveer 180 kilometer ten noorden van de hoofdstad Mogadishu. Het was volgens het Pentagon een grote aanval op het kamp waar een aanslag werd voorbereid. Daarom vormde het een bedreiging voor de Afrikaanse en Amerikaanse troepen in het land.

Al-Shabaab is in 2011 uit Mogadishu verdreven door vredestroepen van de Afrikaanse Unie, maar blijft in grote delen van Somalië actief.

Gewonden
Op een regionaal vliegveldje in centraal Somalië is maandag een bom verstopt in een laptop ontploft, meldt de BBC. Bij de ontploffing op het vliegveld van Beledweyne vielen zes gewonden. Op het vliegveld stond een toestel met bestemming Mogadishu.

In februari ontplofte een bom verstopt in een computer in een vliegtuig dat net was opgestegen van het vliegveld van Mogadishu. De klap sloeg een gat in het toestel, maar dat kon terugkeren naar de luchthaven. Al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor die bomaanslag opgeëist.

Circa 150 jihadisten gedood in Somalië
Circa 150 jihadisten gedood in Somalië (Foto: ANP)