Voetbal: Uitslag Feyenoord - PSV

Icoon EredivisieDe wedstrijd tussen Feyenoord en PSV is in een gelijkspel geëindigd. Dit is voor de Eindhovenaren het eerste puntenverlies sinds 1 oktober. Na 956 minuten zonder tegendoelpunten in de Eredivisie moest de ploeg van trainer Ronald Koeman voor het eerst weer een goal incasseren.

Feyenoord begon goed aan het duel, wat zich in de beginfase vooral op de helft van PSV afspeelde. De eerste kans was dan ook voor de Rotterdammers toen Alex in de fout ging, maar Joonas Kolkka wist de bal over het verlaten doel van de Eindhovenaren te koppen. De ploeg van Ronald Koeman kreeg via Arouna Koné een kans op de openingstreffer, maar het schot van de Ivoriaan werd door Henk Timmer gepareerd. Deze poging was overigens ook het moment waarop PSV het duel meer naar zich toe trok.

De Eindhovenaren kwamen na 24 minuten spelen op voorsprong door een treffer van Philip Cocu. De middenvelder waagde een poging via een afstandschot met zoveel effect dat Timmer zich hierop verkeek. De sluitpost van de Rotterdammers viel naar links, maar de bal ging door het midden. Ook de gelijkmaker werd uit het niets gemaakt. Feyenoord kreeg een vrije trap, welke door Royston Drenthe werd genomen. PSV was nog bezig met de organisatie toen de bal al voor het doel kwam. Angelos Charisteas profiteerde en kopte de bal achter Heurelho da Silva Gomes.

In de tweede helft wist Feyenoord enig veldoverwicht te creëren. Grote man aan de zijde van de Rotterdammers was Drenthe. De speler onderscheidde zich van enkele rushes. Voortdurend was de linksback gevaarlijk, maar een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg hij te maken met kramp. De ploeg van trainer Erwin Koeman kreeg in het tweede gedeelte van de wedstrijd eigenlijk maar één grote kans. Een schot van Stein Huysegems werd door Jan Kromkamp van richting veranderd. Gomes redde op een voortreffelijke manier en voorkwam dat PSV op grotere achterstand kwam.

In het laatste deel van de wedstrijd leek het er lange tijd op dat beiden teams met 1-1 tevreden waren. Toch kwam PSV in de laatste tien minuten nog een paar keer in de buurt van het doel van Feyenoord. Patrick Kluivert viel in en liet zien dat hij een belangrijk aanspeelpunt voor de Eindhovenaren was. Toch werd de aanvaller bij elke bal die hij kreeg uitgefloten door de supporters van de Rotterdamse club. Toch wist de Eindhovense ploeg geen gevaar meer te stichten, waardoor de eindstand al voor rust was bereikt.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!